Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Στην "Αιτωλική Αναπτυξιακή" ο Σπήλιος Λιβανός


Την Αναπτυξιακή Αιτωλική επισκέφτηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κοτρώνη και τον Γενικό Διευθυντή Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και τους συνεργάτες τους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον  πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ. Απόστολο Παπαϊωάννου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Θεμιστοκλή.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα  λόγω των συνεπειών του lockdown, αλλά κυρίως  η ενίσχυση του brand name της περιοχής καθώς και η συνεργασία μεταξύ των Δήμων, της Περιφέρειας και των συναρμοδίων φορέων για την κατάρτιση ολοκληρωμένων προτάσεων για την αναπτυξιακή άνθηση της περιοχής. 

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την τολμηρή πρόταση της Κομισιόν, στην οποία η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία από τις ευνοημένες χώρες για τα επόμενα χρόνια. «Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, θα έρθουν τα περισσότερα χρήματα που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπερδέσμευση 4 εκατ. ευρώ για την Αναπτυξιακή Αιτωλική και 3,8 εκατ. ευρώ για την Τριχωνίδα, που θα χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακά έργα, προς όφελος  του νομού. Μια δέσμευση που έγινε κατόπιν στενής συνεργασίας των δύο αναπτυξιακών εταιρειών, του κ. Λιβανού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποδεικνύοντας την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, τα επενδυτικά έργα στην ελληνική περιφέρεια, αυξάνοντας θέσεις εργασίας αλλά και τον παραγόμενο σε αυτές πλούτο. Μια δέσμευση που αποδεικνύει πλήρως την μεταστροφή νοοτροπίας και την πίστη της Κυβέρνησης πώς μόνο με αναπτυξιακά έργα θα ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα τοπικά αναπτυξιακά ζητήματα, ο κ. Λιβανός πρότεινε τον πιο εντατικό συντονισμό όλων των φορέων, των Δήμων και της Περιφέρειας για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα αξιοποιεί τη συγκυρία υπέρ της περιοχής αλλά και την φιλοσοφία που διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  «Η Ναύπακτος διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που θα της διασφαλίσουν πρόσβαση σε αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις» τόνισε ο κ. Λιβανός.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη όλων των πληττόμενων κλάδων, επιχειρήσεων και εργαζόμενων από την πανδημία, ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιδοτήσει την εργασία και όχι την εργασία, αλλά και να στηρίξει ενεργά και αποφασιστικά τον αγροτικό κόσμο της χώρας.