Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» κ. Καραπάνο…

Προφανώς ο κ. Καραπάνος αρέσκεται να εθελοτυφλεί (στρουθοκαμηλίζει) για το γεγονός ότι τα προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική μας αρχή και έχουν πάει το δήμο μας πολύ πίσω είναι τεράστια.
Επιπρόσθετα ταλανίζουν και τα νομικά πρόσωπα κι εμείς καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Και αυτό το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο εργαζόμενοι άοκνα και πολλοί από εμάς «εκτός ωραρίου» ακόμη και σε εποχές κορωνοϊού.
Για να μπορέσουμε λοιπόν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου και των δημοτών μας στο πολύπλοκο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου και να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το γράμμα του Νόμου, το Νομικό Πρόσωπο πήρε απόφαση να αναθέσει την σύνταξη γνωμοδότησης σε δικηγόρο εξειδικευμένο στο Εμπορικό Δίκαιο. Αυτό έγινε αφότου ο δικηγόρος του δήμου εκδήλωσε αδυναμία να την παρέχει καθώς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και μακρά ενασχόληση με τη σωρεία των νομικών θεμάτων και υποθέσεων της «Μαρίνα Μεσολόγγι ΑΕ», που στην ουσία συνιστούν  «ναρκοπέδιο».

Είναι όμως απορίας άξιο τι ενοχλεί τον κ. Καραπάνο...
•             Μήπως το ότι εμείς δεν προβάλουμε τα ατομικά συμφέροντα, αλλά αντιθέτως προασπιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης μας ζητώντας την γνώμη των ειδικών;
•             Μήπως το ότι η αμοιβή που δόθηκε από εμάς είναι μικρότερη από τους μηνιαίους μισθούς που δίνονταν και απέχει μακράν από τις πανάκριβες νομικές υπηρεσίες που πληρώνονταν επί εποχής του;
•             Ή μήπως το γεγονός ότι δεν αναθέτουμε σε ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου έξτρα υποθέσεις και αμοιβές, όπως έκανε κατά κόρον ο ίδιος;
«Στο σπίτι του κρεμασμένου» κ. Καραπάνο, «δεν μιλάνε για σχοινί»…
Εδώ και οκτώ μήνες εργαζόμαστε συνεχώς για να ξεμπλοκάρει το έργο της Μαρίνας. Ένα έργο που έκλεισε επί θητείας Καραπάνου. Ο ίδιος στην θητεία του επέλεξε να συμμαχήσει με τον ένα εκ των δύο μεγαλομετόχων, απόφαση η οποία αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι έβλαψε τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου και την πόλη. Αν μάλιστα ωφέλησε κάποιον ήταν σίγουρα τον ίδιο με τους παχυλούς μισθούς στον εαυτό του ως μέλος του Δ.Σ. της Μαρίνας και στους νομικούς του συμβούλους από μια χρεοκοπημένη εταιρεία!
Και προφανώς τον πρώην Δήμαρχο τον ενοχλεί πως πλέον, κατά την θητεία μας, αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και πως σεβόμαστε το δημοτικό χρήμα και δεν το κατασπαταλάμε.

Εκ του Γραφείου  Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου