Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Αυξάνονται και πληθύνονται…

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μεσολογγίου ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης. Τελικά αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη προβληματίζοντας αρκετούς(για διαφορετικούς λόγους τον καθένα), έγινε πραγματικότητα.
Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Νίκος Μουρκούσης, ο οποίος αφού κάλεσε σε διαβούλευση τα μέλη και τους φίλους της παράταξής του, διαπίστωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο.  
Έτσι έχουμε τέσσερεις μέχρι στιγμής υποψηφιότητες από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αφού δεδομένες είναι και αυτές του νυν Δημάρχου κ. Καραπάνου και του γνωστού μηχανικού και επιχειρηματία κ. Κώστα Λύρου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σταμάτη ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Δημάρχου κ. Καραπάνου, ο οποίος -προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις- έσπευσε σχεδόν αμέσως να ανακοινώσει(με τις απαραίτητες πάντα φωτογραφίες) την κάθοδο στις εκλογές με την παράταξή  του δυο παλαιών αυτοδιοικητικών, του γνωστού ιατρού κ. Γιάννη Κοντού που στο παρελθόν είχε διατελέσει δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος και του κ. Γιάννη Κατσαρού πρώην προέδρου των Δημοτικών αλυκών που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει με τον συνδυασμό του κ. Μουρκούση. 
Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιαννόπουλου και Διαμαντόπουλου, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα Σταμάτη, καταδικάζοντας την επιλογή του να εμπλακεί στα κοινά μιας πόλης που μπορεί να αγαπάει αλλά είναι ξένη προς αυτόν ως προς την καταγωγή, την κατοικία και ως προς τα προβλήματα(!)
Κινητικότητα όμως υπάρχει και στο χώρο της κεντροαριστεράς όπου καταβάλλονται προσπάθειες για την συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Κατσούλης βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» μεταξύ τους προκειμένου να επιτευχθεί η κοινή κάθοδος στις εκλογές. Επικεφαλής της νέας παράταξης που θα προκύψει μάλλον θα είναι ο κ. Παπαδόπουλος δεδομένης και της δημόσιας δήλωσης  Κατσούλη ότι για το καλό του Δήμου δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία αλλά θα είναι απλός στρατιώτης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις.
Μέχρι τις δημοτικές εκλογές έχουμε ακόμη 7 μήνες. Γι’ άλλους ο χρόνος είναι πολύς και γι’ άλλους  λίγος. Όπως καταλαβαίνετε μέχρι τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Μεταγραφές, προσχωρήσεις, αποχωρήσεις, απ’ όλα θα ‘χει ο «μπαξές». Κάποιοι μιλούν ακόμα και για υπαναχώρηση υποψηφίων Δημάρχων, που σήμερα θεωρείται σίγουρη η κάθοδός τους στις εκλογές. Θα δούμε…
 Η απλή αναλογική πάντως, όπως έχουμε ξαναπεί και αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ισχυρό δέλεαρ. Μέσα σ’ όλα προσθέστε και την  ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και το σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε και βουλευτικές εκλογές τον Μάιο ή και νωρίτερα και μπορείτε να καταλάβετε ότι  ακόμη δεν τα «είδαμε όλα»!!!
Μείνετε συντονισμένοι…