Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Απ’ ευθείας αναθέσεις και θύελλες…


Ο χορός των απ’ ευθείας αναθέσεων καλά κρατεί.  Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κατσούλης και Καρατσόλης έφεραν στο φως μια νέα περίπτωση απ’ ευθείας ανάθεσης, η οποία έγινε με απόφαση του Δημάρχου. Η συγκεκριμένη ανάθεση αφορά την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ιερή μας Πόλη. Η προβλεπόμενη δαπάνη για την μελέτη αυτή είναι της τάξης των 20.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των κ.κ. Κατσούλη και Καρατσόλη, η δημοτική πλειοψηφία φρόντισε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η «αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας από το τμήμα κοινωνικής προστασίας  Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου», οπότε με απόφαση του Δημάρχου εγκρίθηκε η απ’ ευθείας ανάθεση της παραπάνω υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία.
Συνηθισμένη πρακτική θα μου πείτε, αλλά έτσι είναι τι να κάνουμε!
Στην συνέχεια με νέα απόφαση του Δημάρχου ανατέθηκε η συγκεκριμένη μελέτη στην εταιρεία «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα.  
Εντάξει θα μου πείτε και πάλι, κάποια εταιρεία που ασχολείται με τα θέματα αυτά και έχοντας σχετική εμπειρία, θα αναλάμβανε την εκπόνηση της μελέτης.

Έλα όμως που η συγκεκριμένη εταιρεία-σύμφωνα με την ανακοίνωση- συστάθηκε μόλις πριν ενάμιση μήνα στις 18/7/2018 έχοντας κεφάλαιο 2.000€ και διαχειρίστρια Ολλανδό υπήκοο!!!
Οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα: ποια είναι τα κριτήρια που τέθηκαν και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;
Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι στο τέλος της ανακοίνωσής τους καλούν τον Δήμαρχο  να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εν λόγω εταιρεία καθώς και την αιτιολογία στην οποία στηρίχθηκε για την ανάθεση αυτή.
Του έδωσαν μάλιστα τρεις μέρες περιθώριο. Κατόπιν προειδοποιούν ότι προβλέπεται θύελλα…
Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της κατηγορεί τους κ.κ. Κατσούλη και Καρατσόλη ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και για μια ακόμη φορά καταφεύγουν στην μέθοδο της στρέβλωσης  προκειμένου να κάνουν αισθητή την πολιτική τους παρουσία. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Εάν γνωρίζουν κάτι ως μη νόμιμο, ας απευθυνθούν στον Εισαγγελέα. Σε διαφορετική περίπτωση κινούνται στα όρια της συκοφαντίας».
Τα συμπεράσματα δικά σας! Κατά τ’ άλλα αναμένουμε εξελίξεις…
***
Προεκλογικές εκδηλώσεις και ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων

Την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας θα κάνει ο Δήμαρχος αύριο Κυριακή 9/9/2018 σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού. Αναμένεται να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της μέχρι σήμερα θητείας του και να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Δημαρχία.
Συγκέντρωση όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζει μέσα στον Σεπτέμβριο και ο πρώην Δήμαρχος κ. Κατσούλης στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις επερχόμενες εκλογές.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος γνωστοποίησε και ο κ. Παπαδόπουλος με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως αναφέρει σ’ αυτή δεν υπάρχει κανένα κώλυμα ή ασυμβίβαστο στο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, βάζοντας έτσι «φρένο» στην φημολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω της θέσης του ως Διοικητής του Νοσοκομείου. Απηύθυνε μάλιστα ανοιχτό προσκλητήριο χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός και ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός πόλος.
Ουδέν νεώτερο από το «μέτωπο» των άλλων εν δυνάμει υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι φαίνεται ότι «ψάχνονται» και δεν έχουν πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις.
Καιρός ακόμα υπάρχει…