Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Συγκρότηση μεγάλης Δημοτικής παράταξης Δημοτικής Πλειοψηφίας

Κάλεσμα για την δημιουργία μιας μεγάλης Δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Μεσολογγίου, απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος κ. Κατσούλης, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Ο κ. Κατσούλης ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο κύκλος της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται και πρότεινε την συγκρότηση μιας νέας από μηδενική βάση, υπογραμμίζοντας ότι δεν διεκδικεί την επανεκλογή του ή την καρέκλα του Δημάρχου αλλά επιθυμεί μόνο το καλό του τόπου.

Χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς και βαρείς χαρακτηρισμούς για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο, κάνοντας λόγο για πολιτικό «καρκίνωμα» που στηρίζεται στο τρίπτυχο: γενικευμένη συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και θεσμικής ζωής του Δήμου, εκβιασμός και εκφοβισμός σε όλα τα επίπεδα και σπέκουλα διασυρμός και διαπόμπευση ανθρώπων και συνειδήσεων που στέκονται απέναντι στην δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά : «Δεν πρόκειται για απλή κακοδιαχείριση, αλλά για μια οργανωμένη προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που κινείται στα όρια εγκληματικής οργάνωσης»!!!
Παρών στην συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η κοινωνία μπροστά» κ. Παπαδόπουλος ο οποίος παίρνοντας τον λόγο καταφέρθηκε κατά της δημοτικής αρχής και στην συνέχεια κατέθεσε τις απόψεις του για την συγκρότηση της νέας παράταξης που πρέπει να δημιουργηθεί από υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις με στόχο να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.   
Στην εκδήλωση τον λόγο πήραν και άλλοι πολίτες εκφράζοντας ο καθένας την γνώμη του για την συγκρότηση νέας παράταξης. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή ευρείας αποδοχής η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις αλλά και τον επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης.
***
Έπη αναθέσεων…

Σε πρωταθλήτρια απ’ ευθείας αναθέσεων αναδεικνύεται η σημερινή Δημοτική Αρχή. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να «στεγνώσει» το μελάνι των γραφόμενων για την περίεργη απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρία «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ», που αφορά την εκπόνηση μελέτης για την συ­στηματική αντιμετώ­πιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλει­σμού στην Ιερή μας Πόλη(θέμα που έφεραν στο φως οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κατσούλης και Καρατσόλης), με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» κ. Παπαδόπουλος φέρνει στο φώς δυο νέες απ’ ευθείας αναθέσεις.  
Η μια αφορά μελέτη αποκατάστασης ζημιών που προέκυψαν από την θεομηνία του Οκτωβρίου του 2016 και ανατέθηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο των Αθηνών έναντι 20.000 ευρώ και η άλλη αφορά(με απόφαση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου) μελέτη διερεύνησης σκοπιμότητας κατασκευής κολυμβητηρίου προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Κοντά σ’ αυτές υπήρξε και άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση(από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου για την νομική υποστήριξη )της 3ης αναπτυξιακής έκθεσης!
Πολλές οι μελέτες ρε παιδιά. Πολλές και οι αναθέσεις. Πάρα πολλές.
 Αποτέλεσμα θα δούμε άραγε;