Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη για τη βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας – Tην Τρίτη 28/8 η συνεδρίαση



Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη  την έγκριση  της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου: «Βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας», που σηματοδοτεί την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου – Αιτωλικού, συνεδριάζει  το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τρίτη 28 Αυγούστου  2018 και ώρα 15.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων,  στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα.
 
Κατά την εισήγησή της, η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, πρόκειται να παρουσιάσει το σύνολο της μελέτης που αφορά την Επαρχιακή Οδό  Μεσολόγγι Αλυκές Τουρλίδας και προβλέπει την ανάδειξη – ανάπλαση της οδού αναψυχής 3,8 χλμ, που, με αφετηρία την πόλη του Μεσολογγίου, διασχίζει τη λιμνοθάλασσα και καταλήγει στην περιοχή της Τουρλίδας, όπου και ο ομώνυμος οικισμός. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ και είναι προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ. Με την παρέμβαση της ανάπλασης προβλέπεται η ανάδειξη – αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων, ενώ διασφαλίζεται η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, με σημαντική βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες.
Στην ίδια συνεδρίαση εισάγεται προς έγκριση ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού όλου του εθνικού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, 1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, 4.000.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και 3.000.000 ευρώ για πράσινο και διαγραμμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τις παραπάνω παρεμβάσεις  προέρχεται από τους πόρους που εξοικονομήθηκαν από τη μείωση των προϋπολογισμών συμβασιοποιημένων έργων, απόρροια των εκπτώσεων,  μετά την υπογραφή συμβάσεων εργολαβιών της Περιφέρειας.