Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ανάπλαση του δρόμου Μεσολογγίου-Τουρλίδας – Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη



 Το σύνολο της κυκλοφοριακής μελέτης για την επαρχιακή οδό Μεσολόγγι-Αλυκές Τουρλίδας, που προβλέπει την ανάδειξη και ανάπλαση της οδού αναψυχής 3,8 χιλιομέτρων και αποτελεί έργο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλλά και ολόκληρος ο σχεδιασμός ανάπλασης της περιοχής παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια (προβολή διαφανειών με μακέτες) το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί και εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ, προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ.

«Έχουμε την πολιτική βούληση να αλλάξουμε τα δεδομένα της Περιφέρειάς μας. Με ολοκληρωμένες στρατηγικές παρεμβαίνουμε και υλοποιούμε ένα εμβληματικό, οδικό και περιβαλλοντικό έργο που θα αναδείξει την ιδιαιτέρου κάλους περιοχή και θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες. Αξιοποιούμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της πορείας του έργου, τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και για την εξέλιξη του συνόλου της στρατηγικής της ΟΧΕ.

Τι αφορά το έργο

Στα πλαίσια του έργου « ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ» προβλέπεται η ανάδειξη - ανάπλαση της οδού αναψυχής μήκους 3,8 χλμ, που με αφετηρία τη πόλη του Μεσολογγίου, διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα και καταλήγει στη περιοχή της Τουρλίδας. Η οδός θα διατηρηθεί με κατάλληλες κυκλοφοριακές διαμορφώσεις
και πλάτος 6,50 μέτρων για την κίνηση των οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες. Το έργο
αφορά αποκλειστικά σε ήπιες επεμβάσεις με αναδιάταξη των επιφανειών οδού - πεζοδρομίων και αντικαταστάσεις υλικών.

            Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, ΕΣΠΑ, 2014 – 2020.