Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Δεν γνώριζε

Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διατροφής στους παιδικούς σταθμούς, έναντι 5.000 ευρώ, με την μέθοδο της απ’ ευθείας ανάθεσης αποφάσισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Η ανάθεση αυτή έγινε σε διατροφολόγο ο οποίος τυγχάνει να είναι υιός ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου.
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» κ. Π. Παπαδόπουλος. «Ο κατήφορος στη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος δεν έχει τέλος, όταν τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μετά την λήξη του σχολικού έτους βαίνουν μειούμενα και οι Παιδικού Σταθμοί κλείνουν στις 31-7-2018. Ό,τι και να πει κανείς περιττεύει…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην  ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος που βρισκόταν στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε το θέμα από το διαδίκτυο και σύμφωνα με όσα διέρρευσαν δήλωσε άγνοια!!! για την συγκεκριμένη απόφαση του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της. Φαίνεται ότι μάλλον δεν υπάρχει συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου.
Για την απόφαση αυτή καθεαυτή το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Παιδιά προσέξτε σας πήρανε χαμπάρι!!!
Υπάρχει όμως και άλλη μια διάσταση στο θέμα. Πριν λίγες μέρες υπήρξε ανάκληση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί η σχετική εισήγηση δεν ήταν υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Το θέμα αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση 6 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Τώρα έχουμε νέα ανάκληση απόφασης, του Πνευματικού Κέντρου αυτή την φορά, γιατί ο Δήμαρχος δεν γνώριζε.
Μήπως τελικά «έχει χαθεί η μπάλα»;
Μάλλον οι προσωρινοί ένοικοι του «Ραδιομεγάρου» θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και να ψαχτούν, γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…
***
Ανάθεση εργολαβιών με διαπραγμάτευση

Πριν στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι της ανακοίνωσης για την πρόσληψη του διατροφολόγου στους παιδικούς σταθμούς, ακολούθησε νέα ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» στην οποία στιγματίζεται η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή για την ανάθεση εργολαβιών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο Δήμαρχος με ταυτάριθμες δικές του αποφάσεις προέβη μετά από διαπραγμάτευση σε ανάθεση δύο (2) εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 111.866,30 ευρώ με ΦΠΑ, για αποκατάσταση τμημάτων οδών και τεχνικών έργων στις Τ.Κ. Αγίου Ηλία – Δ.Κ. Νεοχωρίου – Δ.Κ. Κατοχής και σε οδούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τις “θηριώδεις” εκπτώσεις του 1% και 5% αντίστοιχα!!!»
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η πρακτική αυτή ζημιώνει τον Δήμο, αφού αν ακολουθούνταν η κανονική διαδικασία του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού θα επιτυγχάνονταν πολύ καλύτερες εκπτώσεις και θα υπήρχε σημαντικό οικονομικό όφελος.
Απάντηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε.

Τα συμπεράσματα δικά σας…