Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"

Προσπάθεια υπονόμευσης

Για παρελκυστικές τακτικές της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πρωτίστως του προέδρου του κ. Τριανταφύλλου, σε θέματα που αφορούν το πάλαι ποτέ ΤΕΙ Μεσολογγίου κάνει λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» κ. Π. Παπαδόπουλος σε άρθρο παρέμβασή του στον τοπικό τύπο. Θεωρεί ότι οι ενέργειες του κ Τριανταφύλλου είναι τουλάχιστον εχθρικές απέναντι στο Μεσολόγγι.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι αποτελεί την μοναδική μειοψηφική άποψη μέσα στην επιτροπή για την σύνταξη της τελικής πρότασης σχετικά με το μέλλον του ιδρύματος και έτσι την παρεμποδίζει – εκ της θέσεως που κατέχει – να καταλήξει σε ομόφωνο πόρισμα.
Η Σύγκλητος στην οποία είναι πρόεδρος πήρε απόφαση για αλλαγή τμήματος 4 καθηγητών ώστε να μετατεθούν από το τμήμα Λογιστικής σε άλλο τμήμα που εδρεύει στην Πάτρα.  Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι ζήτησε εγγράφως από τον υπουργό Παιδείας να παραταθεί για ένα έτος ακόμα η παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα, τη στιγμή που σύμφωνα με το γνωστό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το τμήμα αυτό επανέρχεται στο Μεσολόγγι!!!

Τέτοιες ενέργειες τουλάχιστον ως εχθρικές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Την παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου προς τον υπουργό Παιδείας στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι ενέργειες του κ. Τριανταφύλλου εδώ και καιρό δείχνουν ότι οι προθέσεις του μόνο καλές και αγαθές δεν είναι. Η διαρκής απαξίωση του ΤΕΙ, η αποψίλωσή του από εκπαιδευτικό προσωπικό, η μείωση του αριθμού των εστιών για τη φιλοξενία οικονομικά αδύναμων φοιτητών, είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες του εν λόγω κυρίου που νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην πλήρη υποβάθμιση και ισοπέδωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, κοσμήματος της πόλης μας και ολόκληρου του νομού.»  
Είναι αντιληπτό στον καθένα ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη  αντίδραση από τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης με μπροστάρη φυσικά τον Δήμο, ενάντια στην προσπάθεια υπονόμευσης που επιχειρείται και έχει συντονιστή της τον πρόεδρο του ΤΕΙ.
 Η κύρια ευθύνη βέβαια ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αυτή θα λάβει τις τελικές αποφάσεις…
Υ.Γ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η εκλογή του κ. Τριανταφύλλου στην θέση του προέδρου του ΤΕΙ τον Δεκέμβριο του 2015 είχε δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών που έγιναν σε βάρος του ιδρύματος της πόλης μας, αφού προέρχοταν από τα «σπλάχνα» του ΤΕΙ Μεσολογγίου και γνώριζε πολύ καλά το ίδρυμα και το έργο του. Δυστυχώς διαψεύστηκαν…
***
2η Γιορτή χελιού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή χελιού στον πεζόδρομο της Ραζηκώτσικα το περασμένο Σάββατο 2 Ιουνίου. Κέφι, χορός, τραγούδι και μεγάλη προσέλευση του κόσμου που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νόστιμα χέλια και ψάρια και να  ακούσει την γνωστή ερμηνεύτρια Στέλλα Κονιτοπούλου. Μοναδική παραφωνία η καθαριότητα και η αποκατάσταση του χώρου μετά την γιορτή.  Η εφημερίδα έγινε δέκτης παραπόνων από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής  για το γεγονός ότι ο χώρος καθαρίστηκε καθυστερημένα την Δευτέρα, ύστερα από τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες που έγιναν.

Ας το έχουν λοιπόν υπ’ όψιν τους οι διοργανωτές της γιορτής. Μια εκδήλωση πρέπει να είναι επιτυχημένη σε όλους τους τομείς.