Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Χωρίς τίτλο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη από την ΕΛ.ΑΣ., για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων εκδόσεων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς  που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μια απ’ αυτές και το Μεσολόγγι. Αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής ήταν να συλληφθούν 23 συνολικά άτομα, 16 Έλληνες και 7 αλλοδαποί. Μεταξύ των συλληφθέντων και 2 στελέχη της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, με ευρεία δράση στα κοινά που κατέχουν και σημαντικές θέσεις.
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δημόσια πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.  Ούτε φυσικά μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή την στιγμή τι κατηγορίες θα τους απαγγελθούν και αν οι εμπλεκόμενοι είναι ένοχοι και σε ποιο βαθμό. Γι’ αυτό θα αποφανθεί όταν έρθει η ώρα η δικαιοσύνη.

Εκείνο όμως που μας λυπεί και μας θλίβει βαθύτατα είναι η αρνητική δημοσιότητα που εισπράττει το Μεσολόγγι. «Νωπά» είναι ακόμα τα δημοσιεύματα για την βαριά καταδίκη πρώην Δημάρχου της πόλης μας που συμμετείχε σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και σήμερα βρίσκεται στην φυλακή.
Πριν καλά-καλά «στεγνώσει» το μελάνι των δημοσιευμάτων αυτών, έρχεται στο φώς η σύλληψη των δύο διακεκριμένων στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Μπορεί οι πράξεις στις οποίες φέρεται ότι προέβησαν να μην έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί ούτε με υπηρεσίες του Δήμου, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να αμβλύνει τα αρνητικά σχόλια και τις επιπτώσεις που αναπόφευκτα θα εισπράξει, σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν μετριάζει την αρνητική εικόνα που «βγάζουμε» ως πόλη προς τα έξω…
Το Μεσολόγγι πρέπει και επιβάλλεται να είναι στην δημοσιότητα για την ιστορία του, τον πολιτισμό του και το φυσικό του κάλος και όχι για τα «κατορθώματα» κάποιων αιρετών!!!
***
Στην τελική ευθεία

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωστό ως σχέδιο «Κλεισθένης Ι», στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα η Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων). Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει είναι στο εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξάγονται οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί την απλή αναλογική. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα ποια μορφή θα έχει αυτή η απλή αναλογική. Μένει να το δούμε σε λίγες ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι η καθιέρωσή της «θα ανοίξει την όρεξη» αρκετών να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, αφού πιάνοντας ένα ποσοστό που θα ορίζεται λογικά ως πλαφόν, θα εκλέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορούν να παίξουν ρόλο στα δημοτικά δρώμενα. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014 στο Μεσολόγγι υπήρχαν 8 υποψήφιοι δήμαρχοι, αριθμός που μάλλον θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.  
Από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, αναμένεται να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις αυτών που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Τουλάχιστον των περισσότερων εξ’ αυτών.

Μέχρι τότε υπομονή…