Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Μεσολόγγι για κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων


Χειροπέδες σε γνωστά και επιφανή στελέχη της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου πέρασαν  το πρωί της Τετάρτης 27/6/2018 άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων εκδόσεων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η δημοσιοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στην τοπική κοινωνία, αφού πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, με ευρεία δράση στα κοινά, τα οποία έχουν περάσει από σημαντικές θέσεις.
Σημαντικό ρόλο στην έρευνα και στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης έπαιξαν συνομιλίες μεταξύ των μελών και των «πελατών» της οργάνωσης, από τις οποίες αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης (modus operandi) καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη και έχουν συλληφθεί 23 άτομα, μεταξύ των οποίων 16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί. 
Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με τη «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπέβαλλε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις σχετικές άδειες χωρίς να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Η «ταρίφα» για παραποιημένα και πλαστά έγγραφα ανερχόταν σε 1.000 - 1.500 ευρώ.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι – στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Συνελήφθησαν επίσης και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.
Ανακοίνωση από τον Δήμο Μεσολογγίου
Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Μεσολογγίου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.»


Πηγή Zougla.gr