Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Περνά στην αντεπίθεση

Ανανεωμένος φαίνεται ότι γύρισε από το ταξίδι του στο εξωτερικό ο Δήμαρχος. Αυτό προκύπτει από δημοσιεύματα που είδαμε στο διαδίκτυο. Τώρα θα μου πείτε ότι τα ταξίδια, η αλλαγή παραστάσεων και οι νέες εμπειρίες, πάντα ανανεώνουν τον άνθρωπο. Έτσι φαίνεται ότι έγινε και με τον Δήμαρχο ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «είναι αποφασισμένος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα δώσουν τη δυνατότητα στην παράταξή του να πρωταγωνιστήσει, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με όποιο εκλογικό σύστημα αυτές γίνουν και όποτε γίνουν.»
Και ορθά σκεπτόμενος για να μην χαλάσει τις διακοπές και τα μπάνια του λαού, θα θέσει την παράταξή του σε εκλογική ετοιμότητα από τον Σεπτέμβριο και παράλληλα θα προβεί σε αναδιάταξη της Δημοτικής Αρχής με αντικαταστάσεις και μετακινήσεις, τόσο στις αντιδημαρχίες όσο και στα προεδρεία των νομικών προσώπων του Δήμου. Θα έχουμε δηλαδή προσεχώς δημοτικό ανασχηματισμό.
Για να δούμε, θα υπάρξει το πολυπόθητο σημείο καμπής; Θα μπορέσει άραγε ο Δήμαρχος να σταματήσει την καθοδική πορεία της Δημοτικής Αρχής και να βρει το σωστό αφήγημα με το οποίο θα ζητήσει ξανά την ψήφο των δημοτών;  
Για να δούμε…
***
Καθυστερεί το έργο. Δικαιώνεται η αντιπολίτευση

Φαίνεται ότι η δημοτική αντιπολίτευση δικαιώνεται πλήρως στο αίτημά της για ακύρωση της απόφασης για την ανάθεση του έργου της ανακατασκευής και συντήρησης των αντλιοστασίων προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ , με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης. Ως γνωστό η Δημοτική Αρχή επέλεξε την ανωτέρω μέθοδο, αντί της δημοπράτησης με ανοιχτό διαγωνισμό, με την αιτιολογία του κατεπείγοντος προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το ερχόμενο φθινόπωρο. Ένας εκ των τεσσάρων εργολάβων που κλήθηκαν να συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση δεν κατέθεσε προσφορά, προφανώς λόγω κάποιου κωλύματος. Υπήρξε όμως κατάθεση τέταρτης προσφοράς από άλλο εργολάβο ο οποίος δεν είχε κληθεί στην διαπραγμάτευση και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν μπορεί να λάβει μέρος στην διαδικασία. Επί του θέματος, για το αν δηλαδή θα γίνει δεκτή και θα ανοιχθεί η τέταρτη προσφορά, θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η επιτροπή διαγωνισμού που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Μέχρι τότε δεν μπορεί να ανοιχθεί καμία άλλη προσφορά. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας και τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργοληπτών για ενστάσεις που προτίθενται να  καταθέσουν(ούτε κι αυτοί συμφωνούν με την συγκεκριμένη διαδικασία της διαπραγμάτευσης), τότε μάλλον θα έχουμε και νέες καθυστερήσεις στο έργο.
Οπότε το κατεπείγον του θέματος «πάει περίπατο»…
Ας προσευχηθούμε τουλάχιστον όλοι μαζί να μην έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στην πόλη μας τον χειμώνα, γιατί όπως φαίνεται το έργο θα καθυστερήσει…