Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μικρά … από τον ¨Σκοτεινό"

Ήταν μια απλή παρατυπία…

Ενημέρωση και εξηγήσεις ζητούσαν με αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, 6 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για μια απόφαση που πάρθηκε σχετικά με εκδήλωση ενδιαφέροντος για μελέτη έργου του ΕΣΠΑ που αφορά σε ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ. Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι ισχυρίζονταν ότι η εισήγηση για αδυναμία της υπηρεσίας του Δήμου να συντάξει την εν λόγω μελέτη(οπότε αυτή θα έπρεπε να ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη),δεν έφερε την υπογραφή του προϊσταμένου!!!

Το θέμα συζητήθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 24-5-2018 όπου η Δημοτική αρχή παραδέχτηκε ότι όντως ο αρμόδιος προϊστάμενος δεν είχε υπογράψει την σχετική εισήγηση από παράλειψη και λόγω βιασύνης. Επί της ουσίας όμως συμφωνεί μ’ αυτή οπότε και θα την υπογράψει και θα σταλεί εκ νέου προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τονίστηκε δε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ότι δεν πρόκειται για παρανομία, αλλά για μια απλή παρατυπία η οποία διορθώθηκε…
Οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν.
***
2η Γιορτή Χελιού
Για το Σάββατο 2 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει η Γιορτή Χελιού στον πεζόδρομο της οδού Ραζηκώτσικα. Η εκδήλωση ξεκίνησε πέρυσι τον Μάιο και για όσους δεν θυμούνται υπήρχε και μουσικό πρόγραμμα με την γνωστή ερμηνεύτρια ρεμπέτικων τραγουδιών Μαριώ. Φέτος θα παραβρεθεί η Στέλλα Κονιτοπούλου γνωστή τραγουδίστρια των νησιώτικων. Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, η φετινή εκδήλωση αναμένεται να έχει καλύτερη οργάνωση και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.
Υ.Γ.  Πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις χορευτικές ικανότητες του Δημάρχου στο ζεϊμπέκικο. Φέτος λόγω αλλαγής ρεπερτορίου μάλλον θα τον δούμε να κρατά μαντήλι σέρνοντας πρώτος τον νησιώτικο!
 Ποιος ξέρει, θα δούμε…
***
Θετικά μηνύματα

Καλά είναι τα νέα που φθάνουν στ’ αυτιά μας σχετικά με το μέλλον του 2/39 ΣΕ. Ως γνωστό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει το κλείσιμο όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, αφού σύμφωνα με το νέο μοντέλο, αυτοί θα εκπαιδεύονται κατευθείαν στις μονάδες που τοποθετούνται. Μέσα στα υπό κατάργηση κέντρα είναι και το δικό μας 2/39 ΣΕ, για την τύχη των εγκαταστάσεων του οποίου πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό.
Τα νέα λοιπόν που μαθαίνουμε για την τύχη του στρατοπέδου είναι θετικά, αφού αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την λειτουργία του, όχι βέβαια ως κέντρο νεοσυλλέκτων , αλλά ως ενεργή μονάδα του στρατού.
Οι εγκαταστάσεις του είναι μεγάλες, άρτιες και σε άριστη κατάσταση και επιβάλλεται να αξιοποιηθούν ανάλογα από τον Ελληνικό στρατό.
Πρόσφατα μάλιστα ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αντύπας, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην οποία τονίζονται τόσο η ιστορικότητα της μονάδας του 2/39 όσο και η πληρότητα και αρτιότητα των εγκαταστάσεών του, στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει οποιαδήποτε μονάδα του στρατού. Μάλιστα ο κ. Αντύπας ως γνώστης του θέματος, κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για την λειτουργία μονάδων.
Αναμένοντας λοιπόν την τελική απόφαση του υπουργείου για την τύχη του ιστορικού 2/39 ΣΕ, ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά όχι εφησυχασμένοι…