Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Δήμαρχος  vs  ΝΟΜ

Την βοήθεια του Δήμου ζήτησε ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου προκειμένου να φιλοξενήσει το καλοκαίρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε – καγιάκ. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι οι σοβαρές ζημιές που υπέστησαν, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι εξέδρες που χρησιμοποιεί ο όμιλος, οι οποίες βέβαια είναι απαραίτητες για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και έτσι για άλλη μια φορά να διεξαχθούν στο Μεσολόγγι οι Πανελλήνιοι αγώνες.

Η ανταπόκριση όμως του Δήμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Όπως δήλωσε ο κ. Καραπάνος οι σχέσεις του Δήμου με την διοίκηση του ΝΟΜ είναι καλύτερες από τις ανύπαρκτες που υπήρχαν με την παλιά. Τόνισε μάλιστα ότι για το μέλλον του Ομίλου θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη κουβέντα. Κατέληξε δε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 1.000 ευρώ, αφού υπάρχουν και άλλες πολλές αθλητικές δραστηριότητες που πρέπει να στηριχθούν και υποστήριξε ότι την προσπάθεια του ΝΟΜ πρέπει να βοηθήσουν και οι επιχειρηματίες της πόλης με πρώτο απ’ όλους τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, κ. Πασιόπουλο. Άλλωστε γι’ αυτό και ο Δήμος ανέθεσε στην επιχείρησή του την προμήθεια των δώρων για τους προσκεκλημένους των Εορτών Εξόδου, θέλοντας έτσι να στηρίξει έμμεσα την προσπάθεια του Ομίλου.
Ακολούθησε αιχμηρή απάντηση του κ. Πασιόπουλου ο οποίος θεώρησε ότι ο Δήμαρχος δεν απαντά επί της ουσίας στα αιτήματα του Ομίλου, αλλά καταφεύγει σε αερολογίες και ευχολόγια, ενώ παράλληλα αφήνει υπόνοιες προς το πρόσωπό του ως επιχειρηματία.  
Από τα λεγόμενα του Δημάρχου πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Τι εννοεί όταν λέει ότι πρέπει να γίνει μεγάλη κουβέντα για το μέλλον του ΝΟΜ; Πόσο καλύτερες είναι οι σχέσεις του με την διοίκηση του Ομίλου σε σχέση με τις ανύπαρκτες που υπήρχαν με την παλιά; Τόσο καλύτερες ώστε η ενίσχυση για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ;
Τελικά μήπως, λέω μήπως, πρέπει να αναλάβει ο Δήμαρχος  και τον ΝΟΜ για να μπορέσει να προχωρήσει η δουλειά;
Εμπειρία έχει. Εκτός από Δήμαρχος ήταν πρόεδρος στη μαρίνα, είναι και πρόεδρος στη ΔΕΥΑΜ. Γιατί όχι και στον ΝΟΜ;  
***
«Ανδραγαθήματα»

Τα “ανδραγαθήματα” της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν έχουν τελειωμό. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά» κ. Παπαδόπουλος. Το γεγονός που αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να βεβαιώσει στην ΔΟΥ οφειλή ύψους 24.000 ευρώ για μισθώματα καταστήματος στο λιμάνι τα οποία όμως είχαν πληρωθεί!!!
Η απόφαση αυτή βέβαια στην συνέχεια ανακλήθηκε. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει τα εξής: «Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είχαμε τα εξής κωμικοτραγικά:
-  Δεν ήταν παρούσα η Πρόεδρος κ. Τσέλιου – Παναγοδήμου.
-  Προέδρευε ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Τόλης.
- Συμμετείχαν ως αναπληρωματικά μέλη οι κκ Καρβέλης Σπυρίδων και Γαντζούδης Απόστολος.
-  Απουσίαζαν οι κκ Τέγας – Μουρκούσης – Μελιάδης (Λιμενάρχης).
Ό,τι και αν πει κανείς περιττεύει. Κατήφορος, βυθός και πάτος. Τουλάχιστον ζητήστε μια δημόσια συγνώμη κύριοι για τα κατορθώματά σας…».

Δεν έχει και άδικο ο κ. Παπαδόπουλος. Έγινε που έγινε το κακό. Ας πούμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα(έστω κι αν το συγκεκριμένο ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ανθρώπινου λάθους). Τουλάχιστον ζητήστε μια συγνώμη. Μην ξεχνάτε ότι η αναγνώριση ενός λάθους το κάνει μισό!