Κυριακή 29 Απριλίου 2018

κ. Καραπάνο : Αρκετές απώλειες έχει η πόλη μας μην προσθέσετε μία ακόμη.


Το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης μόλις έχει τελειώσει. Μετά την αποδοχή του αιτήματος για συζήτηση επί της πιθανότητας απώλειας του 3ου Πανελλήνιου (!!) Πρωταθλήματος Κανόε-Καγιάκ λόγω οικονομικής αδυναμίας υποστήριξής του από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου ο κ. Καραπάνος για μία ακόμη φορά μας εξέπληξε δυσάρεστα.
« Ας υποστηρίξει η πόλη μας και οι επιχειρηματίες της αλλά και εμείς ξεχωριστά ο καθένας μας το αθλητικό γεγονός της πόλης μας γιατί ο Δήμος δεν δύναται να διαθέσει περισσότερα από 1000€ », ήταν τα λόγια του πρώτου δημότη της πόλης μας.
Την ίδια μέρα, στην ίδια συνεδρίαση, δύο αποφάσεις, η μία για συμμετοχή σε Αναπτυξιακή Έκθεση ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης από το Αγρίνιο με κόστος για το Δήμο μας 4.000 € και η δεύτερη για ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη για δήθεν ανίχνευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κατάθεση προτάσεων στο ΕΣΠΑ κόστους 10.000 €, έρχονται πανηγυρικά να ακυρώσουν με το πλέον εκκωφαντικό τρόπο το «αστείο» επιχείρημα και την άτοπη τοποθέτηση του Δημάρχου για τη δήθεν αδυναμία του Δήμου να πράξει το αυτονόητο.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις τελευταίες ανακοινώσεις μέσω του τύπου, Δημάρχου και Προέδρου ΝΟΜ, τότε αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής με τα δημοτικά θέματα ότι για μία ακόμη φορά προσωπικές διαμάχες και διαξιφισμοί με φόντο τα ψηφοθηρικά παιχνίδια που αρέσκεται η δημοτική αρχή με τα πεπραγμένα της  το τελευταίο διάστημα, τείνουν να θυσιάσουν και εν τέλει να απολέσει η πόλη μας ένα σπουδαίο, πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός.
Να θυμίσω βέβαια ότι πέρυσι η δημοτική αρχή έδειξε ορθά ιδιαίτερη σπουδή και διοργάνωσε αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Μπάσκετ δαπανώντας πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειάζεται σήμερα ο ΝΟΜ. Μέχρι συναυλία διοργάνωσε που τα έσοδα δόθηκαν επιλεκτικά σε δύο Συλλόγους.
Μία υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, ανεξαρτήτως συμπαθειών, η οποία θα είχε το όραμα ή τη διάθεση να αντιγράψει καλές πρακτικές όπως λόγου χάρη το παράδειγμα της Καστοριάς, θα κινούταν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ναυταθλητικών υποδομών αναβαθμίζοντας το παραλίμνιο μέτωπο, δίνοντας υπεραξία και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αντίθετα εμείς επιδιδόμαστε σε κυνήγι μαγισσών τρώγοντας τις σάρκες μας με φόντο την μικροπολιτική.
Αρκετές απώλειες έχει η πόλη μας μην προσθέσετε μία ακόμη.
ΥΓ. κ. Καραπάνο είστε Δήμαρχος όλων των δημοτών και έχετε αυτονόητη υποχρέωση όχι μόνο να στηρίζετε αλλά και να δημιουργείτε τις συνθήκες εκείνες που φέρνουν επισκέπτες στην πόλη μας. Εσείς ως άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς αντιλαμβάνεστε πλήρως τα οφέλη από τέτοια γεγονότα. «Απορώ» με το ατόπημά σας..
ΥΓ 1. Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο του ΝΟΜ να μην απογοητευτεί από την ομολογουμένως δύσκολη αποστολή του και την μικροπολιτική του Δημάρχου  αλλά να αναζητήσει με την βοήθεια όλων μας τα αναγκαία εκείνα μέσα που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθεί το Πρωτάθλημα.

                                                Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου