Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Διακοπές…

Σε διακοπή του νερού και αφαίρεση των υδρομέτρων από καταστήματα του λιμανιού που έχουν οφειλές προχώρησε η ΔΕΥΑΜ. Το «ξήλωμα» των υδρομέτρων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Καραπάνου και της αστυνομίας. Οι οφειλέτες δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες οχλήσεις για να ρυθμίσουν και να τακτοποιήσουν το χρέος τους προς την ΔΕΥΑΜ, οπότε μοιραία έγινε η διακοπή του νερού.

Υπάρχουν επίσης καταστήματα στο λιμάνι τα οποία οφείλουν και ενοίκια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις της νυν προέδρου αλλά και των προκατόχων της. Δεν γνωρίζουμε αν η διοίκηση του ταμείου έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών αυτών. Όμως όσο  περνά ο καιρός τόσο το χρέος μεγαλώνει και τόσο πιο δύσκολη για να μην πούμε ακατόρθωτη γίνεται η είσπραξη των οφειλομένων.  
Εκτός όμως των καταστημάτων  στο λιμάνι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις στο Μεσολόγγι που οφείλουν αρκετές χιλιάδες ευρώ στην ΔΕΥΑΜ! Φαίνεται λοιπόν ότι αν δεν συμμορφωθούν και δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωπες με το «ξήλωμα» των υδρομέτρων τους.
Υ.Γ. Δυστυχώς όσο δυσάρεστες και να είναι τέτοιες ενέργειες, είναι επιβεβλημένες από την στιγμή που οι επιχειρηματίες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Εκείνο όμως που σίγουρα δεν χρειάζεται είναι η «διαφήμιση» των ενεργειών αυτών για λόγους εντυπωσιασμού(ιδιαίτερα όταν το ένα από τα καταστήματα που αφαιρέθηκαν τα υδρόμετρα είναι κλειστό εδώ και χρόνια, ενώ άλλα δύο καταστήματα από τα οποία επίσης κόπηκε το νερό είναι κλειστά λόγω χειμώνα).
Ως εκ τούτου η παρουσία του Δημάρχου κατά την επιχείρηση του ξηλώματος των υδρομέτρων,  με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και φωτογραφίες δεν είναι απαραίτητη.
Ο Δήμαρχος έχει να ασχοληθεί με άλλα πιο σπουδαία και επείγοντα θέματα από την  επίβλεψη των συνεργείων της ΔΕΥΑΜ που αφαιρούν υδρόμετρα…
***
Στα αζήτητα ο κόμβος «Χαλαζιά»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής κόμβου στην θέση «Χαλαζιά» ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Δέδες. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στον νομό για να δει από κοντά τα αποτελέσματα των καταστροφών  από τις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ανέφερε ότι το υπουργείο δεν έχει την δυνατότητα να δαπανήσει χρήματα για ένα τέτοιο έργο την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Δεσμεύτηκε μόνο ότι το υπουργείο θα εκπονήσει μια μελέτη για την δημιουργία εισόδου στο συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές, έτσι ώστε να μην απαιτηθούν πολλά χρήματα.  Τι να κάνουμε κάτι είναι κι αυτό. Αρκεί μόνο να μην μείνουμε με την υπόσχεση. Μην ξεχνάτε ότι σε παλαιότερη επίσκεψή του ο κ. Δέδες είχε υποσχεθεί την κατασκευή του κόμβου την οποία στην συνέχεια πήρε πίσω!  
Τώρα θα πρέπει να αρκεστούμε στην υπόσχεση κατασκευής εισόδου…
Φάσκω, αντιφάσκω…
Φάσκεις, αντιφάσκεις…
Και μετά τι, το Μεσολόγγι που; Πως;
Ευτυχώς που άρχισε το «φτιασίδωμα» εν όψει ΕΟΡΤΩΝ…

Κάτι είναι και αυτό!