Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων : Ασχετοσύνη ή κοροϊδία των Δημοτών;


Το Ηράκλειο για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ξόδεψε 507.000, η Αλεξανδρούπολη 674.000, στη Ζάκυνθο το υπολογίζουν σε παρόμοιο κόστος και στο Μεσολόγγι κάναμε παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλού κόστους με 20.000 ευρώ και το διαφημίζουμε κιόλας.
 
            Δεν ξέρουμε αν πρέπει να μιλήσουμε για πλήρη ασχετοσύνη και άγνοια της νομοθεσίας ή απλά μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού των Δημοτών. Ότι και να αφορά ειλικρινά λυπούμαστε πολύ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι :«...... οι απαραίτητες υποδομές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία». 
 
           Προκαλούμε τη Δημοτική αρχή να δώσει τη μελέτη στη Δημοσιότητα για να δούμε τι συμβαίνει και να συγκρίνουμε με τη νομοθεσία. 
           Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα πρέπει να λυθεί με σωστό και νόμιμο τρόπο έτσι ώστε τα αδέσποτα ζώα να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει και οι πολίτες να περπατούν ελεύθερα και άφοβα. Είναι πλέον βέβαιο ότι το σύνθημα «Αφού το κάνεις κάντο σωστά» δεν υιοθετείται από τη δημοτική αρχή. 
ΥΓ1. Στο παρελθόν είχαν δαπανηθεί 6.000 € περίπου με ανάλογο σκεπτικό κάτι που στη συνέχεια απορρίφθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας αλλά και την τότε Φιλοζωική. Μην προχωρήσετε σε επιδερμική αντιμετώπιση του προβλήματος δαπανώντας εκ νέου δημοτικό χρήμα χωρίς να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΥΓ2. Ο Δήμος μπορεί πλέον να διαθέσει χρήματα από ιδίους πόρους ή να αναζητήσει από τρίτη πηγή. Πραγματοποιήστε την αναγκαία μελέτη που απαιτείται και προχωρήστε γενναία στην επίλυση ενός θέματος που άπτεται της Δημόσιας Υγιεινής και Ασφάλειας.


                   Γιαννόπουλος Κων/νος
                     Διαμαντόπουλος Σπύρος
                                Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου