Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 192η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ»



            ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 19.00΄
 Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ. Σούτσου 46 και Λεωφ. Αλεξάνδρας (Σταθμός μετρό Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6433750)
-Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», Αντιστράτηγο ε.α. κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤΥΠΑ.
-Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ.
-Επετειακή ομιλία για την συγκεκριμένη Επέτειο, από τον συμπολίτη μας και καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΣΠΥΡΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ, με θέμα: «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Επετειακά και κλασικά τραγούδια, που θα ερμηνευθούν από ολιγομελές μουσικό σχήμα.
Η εκδήλωση τελειώνει με τον Εθνικό Ύμνο.
    (Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβάλλονται αντιπροσωπευτικές          εικόνες, σχετικές με το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.)


            ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 11.00΄π.μ.
-Επιμνημόσυνη Δέηση, στην μνήμη των πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο των «Ελευθέρων Πολιορκημένων», στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου (Μοναστηράκι).
-Εκφώνηση του «Πανηγυρικού» της ημέρας, από την συμπατριώτισσά μας ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Πειραιά – μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.
-Πομπή προς το Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», με επικεφαλής Φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων και με την συνοδεία του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», τμήματος του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «Ο Άγιος Ιωάννης», καθώς και μελών του Συλλόγου, με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα.         
-Κατάθεση στεφάνων – Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντύπας Γεώργιος

(Αντιστράτηγος ε.α.)