Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

«Εντυπωσιακές εκθέσεις για την Εξοδο του Μεσολογγίου με κειμήλια του Δημητρίου Μακρή και Σταΐκου και με σπάνιες λιθογραφίες και βιβλία (1824-1835) από τις Συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου»


Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία» (οδός Ι. Παπαρρηγοπούλου αρ. 5, Πλ. Κλαυθμώνος) η έκθεση «Η έξοδος του Μεσολογγίου και οι οικογένειες Δημητρίου Μακρή και Σταΐκου», με την ευκαιρία του εφετεινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου (10 - 11 Απριλίου 1826).

Τα μοναδικά κειμήλια δύο λαμπρών ιστορικών γενών του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας, εκείνου του Αρχηγού της Εξόδου, αοιδίμου Δημητρίου Μακρή, και εκείνου των Σταΐκων, εδωρήθησαν μονίμως και εκτίθενται στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» από τον αντάξιο απόγονο και των δύο και εκλεκτό Φίλο του Μουσείου, κ. Πέτρου Στάμου Μακρή – Σταΐκου. 
Τα κειμήλια αυτά πλαισιώνονται από εκλεκτά χαρακτικά έργα και μοναδικά βιβλία, που αναφέρονται στην Έξοδο, της «Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακρανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου».