Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σύσκεψη για αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού


Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπου συμμετείχαν ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος οι αντιδήμαρχοι Γ. Καραπαπάς και Α. Κότσαλος, ο γενικός γραμματέας Ν. Σολδάτος καθώς επίσης εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ υπέβαλλαν τις οριστικές προτάσεις των έργων που απαιτούνται και θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Ειδικότερα, υποβλήθηκαν οι διαπιστώσεις και η προτεραιότητα αναγκών και προβλημάτων πλημμυρισμών, όπως αυτές καταγράφηκαν από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μετά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Όπως επισημάνθηκε δε προς τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών του Υπουργείου, κατά μήκος  της κατασκευής του οδικού έργου (το οποίο διέρχεται εγγύτατα από οικισμούς), έχουν παρατηρηθεί αστοχίες οι οποίες θα πρέπει άμεσα ν’ αποκατασταθούν προς αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και η βελτίωση των υφιστάμενων έργων με σκοπό να δοθούν οριστικές λύσεις.

Αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το αρμόδιο Υπουργείο για το ενδιαφέρον, τονίζοντας πως με καλή συνεργασία, συνεννόηση και συνεχής επαφές από τον Οκτώβριο του 2016, δρομολογούνται πλέον λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα  που έχουν καταγραφεί εντός και εκτός αστικού ιστού εξ αιτίας των  πλημμυρισμών.  Το γεγονός της άμεσης εγκατάστασης αναδόχου και της έναρξης των εργασιών εκ μέρους της εταιρείας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και για την προστασία των δημόσιων υποδομών.