Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Φωτογραφικός διαγωνισμός…
Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Παπαδόπουλου και Καραπάνου ξεκίνησε έπειτα από την ανακοίνωση του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός για το έργο της διάνοιξης και εκβάθυνσης των διαύλων Ανατολικής Κλείσοβας και Λιμένα Μεσολογγίου αξίας 1.800.000 ευρώ είναι φωτογραφικός. Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος στην διακήρυξη για το εν λόγω έργο υπάρχουν διατάξεις  που παραπέμπουν σε διαγωνισμό προδήλως φωτογραφικό και αντίθετο προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων!!!

Με την άποψη αυτή συντάσσεται και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών ο οποίος σε σχετική επιστολή του προς τον Δήμο Μεσολογγίου και κοινοποίηση στις αρμόδιες διευθύνσεις Συγκοινωνιακών Υποδομών, Λιμενικών, Υδραυλικών και Κτιριακών Υποδομών, καλεί το Δήμο να:
α) ακυρώσει και επαναδημοπρατήσει το διαγωνισμό ούτως ώστε να εξαλειφθούν οι φωτογραφικές αυτές διατάξεις και
β) εξαφανίσει από το σχέδιο σύμβασης στο ΕΣΗΔΗΣ(Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) τις απαράδεκτες και καταχρηστικές δηλώσεις παραίτησης του αναδόχου από τα δικαιώματά του.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Ωστόσο σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα φαίνεται να  θεωρεί(η Δημοτική Αρχή) πως ο κ. Παπαδόπουλος εξυπηρετεί κάποιον που δεν έχει τα προσόντα που ζητούνται και θέλει να «χτυπήσει» το έργο. Κατόπιν αυτών δεν προτίθεται να αλλάξει τους όρους και η διαδικασία θα προχωρήσει.
Μένει τελικά να δούμε αν ο διαγωνισμός θα στεφθεί με επιτυχία, γιατί εκείνο που ενδιαφέρει την πόλη και τους δημότες είναι να πραγματοποιηθεί το έργο φυσικά μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

***
Στο νήμα…
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η διαδικασία εκλογής νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Το τελικό αποτέλεσμα που βγήκε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης ήταν οριακό και ανέδειξε νικητή τον επί σειρά ετών πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Παν. Τσιχριτζή, με διαφορά 117 ψήφων. Η δε κατανομή των εδρών είναι  16 για τον κ. Τσιχριτζή και 15 για τον κ. Σωτηρόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια (Μεσολόγγι, Ναύπακτος , Αμφιλοχία και Βόνιτσα) ήταν αυτή που έδωσε την νίκη στον επανεκλεγέντα πρόεδρο, αφού στο Αγρίνιο που είναι και η έδρα του Επιμελητηρίου ο κ. Σωτηρόπουλος ήρθε πρώτος με διαφορά 200 περίπου ψήφων.
Έκπληξη αποτέλεσε η μη επανεκλογή του Α! αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κ. Μπόκα ο οποίος «έπεσε θύμα» του εκλογικού συστήματος, αφού ενώ ο συνδυασμός του στο τμήμα Εξαγωγών έλαβε 36 ψηφοδέλτια έναντι 5 του αντιπάλου, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα διοίκηση θα έχει μεγάλο και δύσκολο έργο κατά την διάρκεια της θητείας της, αφού πρωτίστως πρέπει να σταθεί δίπλα στην μικρομεσαία επιχείρηση και να την στηρίξει στους χαλεπούς χρόνους που βιώνει σήμερα η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας. Αυτός εξάλλου πρέπει να είναι ο πραγματικός ρόλος του Επιμελητηρίου!