Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ Η 2017 ΣΤ ΕΣΣΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ

Είναι η προτελευταία ΕΣΣΟ που κατατάσσεται στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων;




Την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο « Αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι η ορκωμοσία 723 νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 ΣΤ ΕΣΣΟ.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς. Παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Ταξίαρχος Νικόλαος Κολιός Υποδιοικητής ΔΥΒ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Αγαθ Κότσαλος, ο Δήμαρχος Θέρμου  Δημ Κωνσταντάρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος , εκπρόσωποι της Αστυνομικής  Δνσης Αιτωλίας,  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλίας, του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αναστ. Σκαρμούτσος, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Βασ. Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι των Αποστράτων Αξ/κών , των Εφέδρων Αξ/κών Νομού Αιτωλ/νίας και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.                                                                                               

Μετά τον νενομισμένο όρκο που έδωσαν οι νεοσύλλεκτοι προς την Πατρίδα, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. Ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Σχης ΠΖ Δημ Σπύρου ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Στρατοπέδου της  8ης Δεκεμβρίου 2017 και μεταξύ των άλλων τόνισε: "Είναι Ιερή και συγκινητική αυτή η ώρα, που με εθνική έξαρση και θρησκευτική ευλάβεια δώσατε τον στρατιωτικό όρκο προς την Πατρίδα, κάτω από την σκέπη της Γαλανόλευκης Σημαίας, ενώπιον των εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων , των αρχών της πόλεως και του Νομού, των γονέων, των συγγενών και φίλων σας. Ακολουθείστε τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος και την λεβεντιά που διακρίνει τον Έλληνα στρατιώτη.. Να είστε υπερήφανοι  που υπηρετείτε την Πατρίδα των Ηρώων. Να έχετε υψηλό το φρόνημα , πίστη στην Πατρίδα και εμπιστοσύνη στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία". Στον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ  Ταξίαρχος Νικόλαος Κολιός, μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:"Σήμερα με τον όρκο σας, δώσατε την κορυφαία υπόσχεση προς την Πατρίδα, της τήρησης των νόμων και της μέχρις εσχάτων υπεράσπισής της. Ο Στρατός μας στον οποίο έχετε ενταχθεί, σας καλωσορίζει στους κόλπους του και εύχεται να έχετε ωφέλιμη και εποικοδομητική θητεία...".
Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία ειδικά εκπαιδευμένη και παρέλαση των νεοσυλλέκτων ενώπιον των επισήμων και των συγγενών τους. Μετά την λήξη  της τελετής ο Διοικητής του Στρατοπέδου ΣΧΗΣ ΠΖ Δημ Σπύρου, παρέθεσε λιτή δεξίωση στους επισήμους , τους νεοσυλλέκτους και τους συγγενείς τους στο ΚΨΜ.
Κατά την διάρκεια της τελετής ήταν διάχυτη η φήμη , ότι η ΕΣΣΟ αυτή είναι η προτελευταία που κατατάσσεται στο Στρατόπεδο του Μεσολογγίου και η πρώτη ΕΣΣΟ του 2018 θα είναι η τελευταία. Εάν όντως συμβεί αυτό θα είναι μεγάλη  απώλεια για το Μεσολόγγι.


                                                                Αθανάσιος Σπυρόπουλος