Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"

Ξεχάσαμε όλα τα’ άλλα

Το σημαντικότερο θέμα των τελευταίων ημερών που μονοπώλησε τις συζητήσεις σε σπίτια, χώρους εργασίας, καφετερίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και φυσικά στην Βουλή, ήταν το νομοσχέδιο(που τελικά υπερψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους) για το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των  15 ετών. Είναι σωστό να μπορεί κάποιος στα 15 του, πριν ακόμα ενηλικιωθεί, να αποφασίζει για την αλλαγή ταυτότητας φύλου; Πολλές οι απόψεις και οι γνώμες που ακουστήκαν και γράφτηκαν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ακραίες. Από τα στούντιο των καναλιών της τηλεόρασης «παρέλασαν» πολλοί ειδικοί και μη, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Η Εκκλησία αντιτάχθηκε σφόδρα στο εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επιχειρήματά του «επιστράτευσε» ακόμα και εξωγήινους! 

Τελικά το νομοσχέδιο πέρασε συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία των παρόντων, προκαλώντας όμως την μήνη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να επιστρέψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο. Παραίτηση που σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις του την παίρνει πίσω!!!  Τόσο κράτησε ο θυμός…
Παράλληλα όμως με το επίμαχο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και μια τροπολογία(με 248 ψήφους!!!) η οποία ανοίγει τον δρόμο για την επανεξέταση της αναγνώρισης από τις ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την οποία ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυσή της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, χαρακτηρίζεται για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως «τουρκική».
Αλλά το θέμα αυτό πέρασε στα «ψιλά», δεν απασχόλησε επί της ουσίας κανένα. Γιατί άραγε;
Στο περιθώριο βέβαια αυτές τις μέρες μπήκαν και όλα τ’ άλλα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες. Λες και δεν χρωστά κανένας στην εφορία και τις τράπεζες, λες και δεν υπάρχει ανεργία, λες και δεν υπάρχουν μισθοί πείνας, λες και λύσαμε όλα τα προβλήματά μας και το μέλλον μπροστά μας διαγράφεται ευοίωνο.
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
***
Στο καλό…
Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Κα Τοκατλίδη. Αυτό μας πληροφόρησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» του κ. Παπαδόπουλου. Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν η Κα Τοκατλίδη είχε προσληφθεί πριν τρία χρόνια ως ειδική συνεργάτης του Δημάρχου προκειμένου να δώσει τα «φώτα» της και να βοηθήσει στην αναπτυξιακή προσπάθεια ως γνώστης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Κα Τοκατλίδη υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος  και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαϊδαρίου. Στην συνέχεια βρέθηκε στο Μεσολόγγι. Φαίνεται όμως ότι η συνεργασία αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι τελείωσε πρόωρα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος θέτει κάποια σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το έργο και τα πεπραγμένα της παραιτηθείσας συνεργάτιδας του Δημάρχου και την κατηγορεί για το «στήσιμο» ανάθεσης των παιδικών σταθμών σε ΚΟΙΝΣΕΠ φιλικών προσώπων της , με φωτογραφικό διαγωνισμό. Καταλήγει μάλιστα στην επιστολή του προειδοποιώντας: «Σύντομα θα έρθει η ώρα του ελέγχου στα πεπραγμένα σας και τότε να δούμε πόσα «απίδια» παίρνει ο σάκος που λέει και ο λαός μας. Πολύ σύντομα να το θυμάστε…»

Λέτε να έχουμε συνέχεια; Για να δούμε…