Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Προκύρηξη 4ου κολυμβητικού διάπλου από τον Αή Σώστη στην Τουρλίδα SWIMMING MARATHON,OPEN WATER 2017


Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου διοργανώνει τον 4ο διάπλου κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης 4 και 8 KM την  Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Θα υπάρξουν 2 διαδρομές 4 και 8 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δωθεί από το νησάκι του Αη Σώστη και από την παραλία της Τουρλίδας αντίστοιχα. Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους εώς 65 ετών.
Η ώρα εκκίνησης είναι 9:00 το πρωί για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 km και 10:00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 Κm.

Προϋπόθεσεις  συμμετοχής είναι:
- Οι αθλητές πρέπει να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο και να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και αποδέχονται την μαγνητοσκόπηση της όλης διοργάνωσης.
- Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.
- Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς, γνωρίζουν κολύμβηση, αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και αποδέχονται την μαγνητοσκόπηση της όλης διοργάνωσης.
-  Οι κολυμβητές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής και αυστηρά την διαδρομή. Όποιος κολυμβητής ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή θα ακυρώνεται.
- Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο Τσουμπελή Αντώνη δωρεάν.

Την Κυριακή ημέρα του αγώνα και ώρα 9:00 πμ, θα υπάρχουν πλωτά μέσα στην Τουρλίδα για την μεταφορά των αθλητών και λοιπών συνοδών προς το νησί του Άη Σώστη. Εκεί θα ακολουθήσει σύντομη επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Σώστη και στον ομώνυμο φάρο. Η εκκίνηση του αγώνα των 4 Km θα γίνει από το νησί του Άη Σώστη στις 10:00 πμ. Οι κολυμβητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην παραλία της Τουρλίδας τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από τις 9:00 πμ ώστε να τους δοθούν οι τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον διάπλου. Ο τερματισμός των 4 Κm θα γίνει στην παραλία της Τουρλίδας και ως ανώτατο όριο χρόνου κολύμβησης τίθενται οι 2,5 ώρες.
Οι κολυμβητές για τα 8 Κm θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία Τουρλίδα έως τις 8:00 το πρωί και στις 9:00 θα δοθεί η εκκίνηση.  Ως ανώτατο όριο χρόνου κολύμβησης τίθενται οι 3,5 ώρες.
Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος της.
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της τροποποίησης του προγράμματος. Κόστος συμμετοχής  είναι 10 ευρώ . Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται εώς 28 Αυγούστου 2017 στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, στο τηλ 2631026970 από 10:00 εως 14:00 καθημερινά, στο 6947906226 και στο mail nommes@live.com .


Η οργανωτική επιτροπή