Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Και τώρα χωρίς έκθεση τι κάνουμε;

Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου, ως υπεύθυνη για την διοργάνωση της έκθεσης, με ανακοίνωσή της  προς τα Μ.Μ.Ε. την Δευτέρα 17/7/2017 γνωστοποίησε την αναβολή της.

Ακολούθησε όπως ήταν αναμενόμενο, μπαράζ ιδιαίτερα σκληρών ανακοινώσεων κυρίως από την δημοτική αντιπολίτευση, στις οποίες αναφέρονται πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που δημιουργούν εύλογες απορίες και ερωτήματα.
Ποια είναι η εταιρία που ανέλαβε την διοργάνωση της έκθεσης και τι σχετική εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις έχει;
Ποιος είναι ο εκπρόσωπός της(δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου τον παρουσιάζουν εμπλεκόμενο σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο πριν από χρόνια);
Υπήρξε σύμβαση μεταξύ της εταιρίας αυτής και του Δήμου έτσι ώστε να κατοχυρώνονται και οι δυο πλευρές;
Είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν την έκθεση να αναφέρονται ως λόγοι αναβολής της , η αδυναμία ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων και η αδυναμία κάλυψης των αναγκών πυρασφάλειας και κλιματισμού;
Η ευθύνη για την πορεία και κατάληξη των πραγμάτων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνδυασμό και με άλλα γεγονότα και ατυχείς(;) χειρισμούς άσχετα με την έκθεση(αναθέσεις προμηθειών, μαρίνα, μηνύσεις κλπ), δείχνει ότι «έχει χάσει την μπάλα» και δημιουργεί στους δημότες την αίσθηση μιας νοσηρής περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Το κακό βέβαια με την αναβολή της έκθεσης δεν είναι το γεγονός ότι εκτίθεται η Δημοτική Αρχή(αυτή σήμερα είναι, αύριο δεν είναι), αλλά η ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που εκπέμπει η πόλη…
***
Βομβαρδισμένοι δρόμοι

Την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου δίνουν οι δρόμοι της πόλης, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν σκαφτεί απ’ άκρη σ’ άκρη προκειμένου να περάσουν οι οπτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τις τηλεπικοινωνίες. Το θέμα είναι ότι η αποκατάσταση σε πολλές περιπτώσεις γίνεται πλημμελώς με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανωμαλίες στο οδόστρωμα οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα δίκυκλα. Εκτός αυτού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποστεί περαιτέρω φθορά το υπάρχον οδόστρωμα ιδιαίτερα από το φθινόπωρο και μετά που αρχίζουν οι βροχές.
Ήταν που ήταν προβληματικοί και σε κακή κατάσταση οι δρόμοι της πόλης, ήρθε τώρα και η διέλευση των οπτικών ινών και τους δίνει την χαριστική βολή!
Η αποκατάσταση των δρόμων με νέο ασφαλτοτάπητα θα πρέπει να γίνει ένα από τα πρώτα μελήματα της Δημοτικής Αρχής. Ας το βάλει λοιπόν στο πρόγραμμα από τώρα και ας αναζητήσει τα απαραίτητα κονδύλια διότι η κατάσταση σε λίγο καιρό θα είναι εκτός από ανυπόφορη και επικίνδυνη.
Καλοί είναι οι πεζόδρομοι αλλά σύγχρονη πόλη χωρίς αξιοπρεπές οδικό δίκτυο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
Εμείς πάντως το λέμε από τώρα…