Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών



   Εκδήλωση μνήμης και τιμής για όσους αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 20.45, στο Ανοικτό Θέατρο Λιμανιού στο Μεσολόγγι.

   Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Επιτροπή για την Κύπρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού. Συμμετέχει δε, ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου.
   Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Προσφώνηση και παρουσίαση του προγράμματος εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου από τον Πρόεδρο Δημήτριο Μπουσμπουρέλη

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο.

Χαιρετισμός από τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Κοντό, μέλος της Επιτροπής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

Σύντομο Αντικατοχικό Μουσικοχορευτικό δρώμενο από τον Χορευτικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου

Σύντομη επετειακή ομιλία από τον καθηγητή κ. Ανδρέα Βοσκό, μέλος της Επιτροπής του ΕΚΠΑ για την Κύπρο

Απαγγελία ποιήματος από την κυρία Βασιλική Πανταζή, βραβευμένη ποιήτρια στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου από το Χορευτικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου και της περιοχής μας από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» Ευηνοχωρίου.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη έκτοτε κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.