Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αναπτυξιακή Έκθεση : Κάλλιο Εταιριόδενε παρά Εταιριογύρευε

     
       

 Πάμπολα ερωτηματικά έχει δημιουργήσει σε όλους μας η αναβολή της Αναπτυξιακής Έκθεσης που θα γινόταν στο λιμάνι της πόλης μας στο τέλος του μήνα. Αν δε, δεν είχε συζητηθεί και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την έγκριση του περιπτέρου του Δήμου στην έκθεση, ενδεχομένως να μην ξεσήκωνε τέτοια θύελλα στα πολιτικά δρώμενα του δήμου μας.
Στις αρχές του μήνα λοιπόν λάβαμε όλες τις διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Σκαρμούτσο(μιας και ο κ.Δήμαρχος απουσίαζε από εκείνο το συμβούλιο) ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι θα έχουμε και εξαιρετική συμμετοχή στο γεγονός από εκθέτες. Θυμίζω ότι τα ερωτήματα έπεσαν βροχή εκείνη τη μέρα. Η χθεσινή εξέλιξη και αν ταυτόχρονα σκεφτούμε ότι η ανάθεση στην εταιρία διοργάνωσης της έκθεσης έγινε με την 7/2017 με ημ/νία 20-2-2017(ΑΔΑ : 6Α34ΟΞΤΦ-Ρ6Β απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου δημιουργεί νέα ερωτήματα :
1) Ποια είναι τελικά αυτή η εταιρία. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι ανήκει στον κλάδο παραγωγής ταινιών και δίσκων(είναι έτσι ή κάτι άλλο συμβαίνει;)
2) Έδωσε εγγυητική συμμετοχής στη διαδικασία και καλής εκτέλεσης στη συνέχεια και ποια είναι τα ποσά; 
3) Υπέγραψε συμφωνητικό με την επιχείρηση του Δήμου εντός μήνα και αν ναι που είναι το συμφωνητικό και ποιοι είναι οι όροι. Υπάρχουν ποινικές ρήτρες;(Παρακαλούμε να δημοσιοποιηθεί το συμφωνητικό)
 Και αν θεωρήσουμε ότι τα παραπάνω έγιναν
4) γιατί η εταιρεία δεν κινήθηκε από μήνα Μάρτη ακόμη για να λύσει τα τεχνικά ζητήματα;
5) Έχει σκοπό ο Δήμος να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας; Θεωρούμε το γεγονός εξαιρετικά δυσφημιστικό για το Δήμο, την έκθεση. Ίσως να είναι και η ταφόπλακα αυτής. Και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες σοβαρές της εταιρείας.
6) Τι προτίθεστε να κάνετε για το Σεπτέμβριο; Ίδια εταιρία; Διαγωνισμό; θα πάτε στη δεύτερη προσφέρουσα του Φεβρουαρίου;
Μήπως είναι καλύτερα να πάμε σε αναβολή για φέτος και να γίνεται η έκθεση κάθε δύο χρόνια; Κρίμα.
Ζητάμε τουλάχιστον, τη δημοσιοποίηση της απόφασης αναβολής της έκθεσης από το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και μία Δημόσια συγγνώμη  προς τους Δημότες αλλά και εκθέτες. Παραίτηση δε ζητάμε, αν ήταν έπρεπε ήδη να είχε δοθεί στο κατάλληλο όργανο άσχετα από το αν θα γινόταν αποδεκτή. Ταυτόχρονα να κινηθεί ο Δήμος νομικά κατά της εταιρείας αν οι ευθύνες είναι δικές της. Σε κάθε περίπτωση,
Κάλλιο Εταιριόδενε(με καλή σύμβαση και έγκαιρα υπογεγραμένη) παρά εταιριογύρευε!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπυρίδων Διαμαντόπουλος