Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑ 5η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ «BIKE ODYSSEY»


Η Εθ.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου κάλυψε υγειονομικά το μεγαλύτερο γεγονός σε  αγώνα ορεινής ποδηλασίας το Bike Odyssey. Το Bike Odyssey ήταν ένας οκταήμερος αγώνας mountain bike που διέσχισε την οροσειρά της Πίνδου,περνώντας απο 7 νομούς ( Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Φωκίδας,Φθιώτιδας και Αιτ/νιας) από 18 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2017.
Οχτώ ημέρες αγώνα – μία διαδρομή πρόκληση για τα ποδηλατικά δεδομένα, χωρισμένη σε επτά ετάπ. Από το όμορφο ορεινό χωριό της Σμίξης Γρεβενών(1230 m),μέχρι την γραφική Ναύπακτο - μία ποδηλατική Οδύσσεια για τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή περιλάμβανε τόσο μονοπάτια όσο χωμάτινες διαδρομές σε δασώδη τοπία αλλά και μικρά ασφάλτινα. Ο αγώνας ήταν μία πραγματική mountain περιπέτεια που όμοιά της δεν γίνετε ,με συμμετοχές από όλο τον κόσμο! Ο κάθε αγωνιζόμενος σαν σύγχρονος Οδυσσέας έπρεπε να παλέψει  ξεπερνώντας φυσικά εμπόδια, χρησιμοποιώντας όλη την εφευρετικότητα του, τις δεξιότητες και ικανότητές του και υπερβαίνοντας τον εαυτό του ώστε τελικά να φτάσει στον προορισμό του και να στεφθεί νικητής! Οι δυσκολίες πολλές στις ορεινές διαδρομές της Πίνδου,8 ημέρες γεμάτες δράση και προκλήσεις για τολμηρούς αναβάτες και Διασώστες.Οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ όλες αυτές τις μέρες,σε αυτήν την περιπέτεια,πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κάνοντας αθλητές και διοργανωτές να νοιώθουν ασφαλείς!!!

 «Σε ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός ορεινής ποδηλασίας,ίσως από τα μεγαλύτερα,δυσκολότερα και επίπονα στον κόσμο,οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ ήμασταν εκεί,καλεσμένοι  από τους διοργανωτές για να έχουμε την γενική ασφάλεια του αγώνα,δίνοντας Α΄βοήθειες όπου χρειαστεί,ακόμη και σε απλούς πολίτες στα ορεινά χωριά της Πίνδου,για μια ακόμη μεγάλη αποστολή μακρυά από την πόλη μας γίναμε οι καλύτεροι και πιο αγνοί  πρεσβευτές της»δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.