Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2017: Τιμητική εκδήλωση για το Χρήστο Ευαγγελάτο και τους Κεφαλλονίτες



   Με την τιμητική εκδήλωση στους Μεσολογγίτες με Κεφαλλονίτικη καταγωγή -όπου ανάμεσά τους διακρίνεται η προσωπικότητα του επί 30 και πλέον χρόνια  Δήμαρχου Χρήστου Ευαγγελάτου- συνεχίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού που διοργανώνονται από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η εγγονή του Χρήστου Ευαγγελάτου κυρία Μαρία Ιγγλέζου – Παπαγιαννοπούλου, καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεφαλλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος.
   Η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και αποσπάσματα, ενώ παράλληλα προβλήθηκε ένα αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του Δημάρχου ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1925 ενώ ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου το 1964.

     «Ο Χρήστος Ευαγγελάτος υπήρξε για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ένας κορυφαίος εκπρόσωπος  του Δημόσιου Βίου της. Η πολιτική παρουσία του, σφράγισε τη φυσιογνωμία αλλά και την εξέλιξη της πόλης, αναβαθμίζοντας το ρόλο και την πολιτική αισθητική της» τόνισε στην ομιλία του αμέσως μετά ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος. Η αναμόρφωση της πόλης, η αισθητική βελτίωσή της, αλλά και η δημιουργία κρίσιμων υποδομών, είναι το αποτέλεσμα του δυναμισμού, της διορατικότητας και της πολιτικής αποτελεσματικότητας του Χρήστου Ευαγγελάτου σημείωσε συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Επί των ημερών του, δημόσια έργα αλλά και θεσμικές αποφάσεις, αποτέλεσαν τη βάση δημιουργίας μιας νέας εποχής. Υπήρξε ο Δήμαρχος που κατέφερε να στρέψει την προσοχή των πνευματικών ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδας στο μεγαλειώδες γεγονός και τα μηνύματα της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ενώ  κορυφαία θεσμική παρέμβασή του υπήρξε η ανακήρυξη του Μεσολογγίου ως Ιερή Πόλη.

   Τον Νίκο Καραπάνο ευχαρίστησε αμέσως μετά η απόγονος του Χρήστου Ευαγγελάτου Μαρία Ιγγλέζου - Παπαγιαννοπούλου καθώς επίσης με θερμά λόγια για την διοργάνωση της εκδήλωσης εκφράσθηκε ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος.

   Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιελάμβανε επτανησιακά παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα των αδελφών Καραβιώτη, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Μανωλάτος και η Δήμητρα Κρανιώτη.