Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Έκλεισε ο κύκλος

Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από την ζωή την περασμένη Δευτέρα έκλεισε ένας σημαντικός και καθοριστικός για την Ελλάδα  κύκλος .
Αυτός των μεγάλων Ελλήνων πολιτικών όπως οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Φλωράκης, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας από τον Β! παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Προσωπικότητες με μεγάλο ειδικό βάρος, που με τις πολιτικές τους επιλογές διαμόρφωσαν την σύγχρονη Ελλάδα. Μπορεί βέβαια κάποιος να διαφωνούσε με την πολιτική που εφάρμοσαν και τις επιλογές τους, μπορεί πράγματι να έκαναν αρκετά λάθη και να έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας, σε κάθε περίπτωση όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρξαν μεγάλοι πολιτικοί άνδρες.
Συγκρίνοντας τους μάλιστα με το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας μάλλον απογοητεύεσαι…
Σε κάθε περίπτωση ανυπομονούμε για την μαραθώνια συνέντευξη του εκλιπόντος στον Αλέξη Παπαχελά…
***
Γιορτή χελιού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η 1η γιορτή χελιού στην πόλη μας. Η προσέλευση του κόσμου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν ικανοποιητική. Βέβαια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι γιορτή χελιού μπορεί να γίνει τον Μάιο όταν χέλια ξεκινάνε τον Νοέμβριο!
Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Δήμαρχος με το ζεϊμπέκικο που χόρεψε κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Ζεϊμπέκικο που συνειρμικά μας έφερε στην μνήμη ένα άλλο που χόρεψε πριν λίγα χρόνια ο προκάτοχός του κ. Κατσούλης. Εκείνος βέβαια το χόρεψε σε συναυλία η οποία κατόπιν αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του νυν και του πρώην Δημάρχου(η γνωστή υπόθεση του συνθέτη κ. Νικολόπουλου ο οποίος σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο έλεγε ότι έμειναν απλήρωτοι οι συνεργάτες του).
Υπάρχει όμως και άλλη μια διαφορά ανάμεσα στα δυο ζεϊμπέκικα. Ο νυν χόρεψε υπό τον ήχο της γνωστής επιτυχίας του Σωκράτη Μάλαμα «Η Πριγκηπέσα», ενώ ο πρώην χόρεψε το πασίγνωστο ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του αείμνηστου Μάνου Λοΐζου!
Τώρα αν ο νυν θα έχει την τύχη του πρώην είναι κάτι που θα το δείξει μόνο ο χρόνος…