Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μικρά ...


Τίτλοι τέλους για  το σιντριβάνι της πλατείας

Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη της κεντρικής πλατείας σκέπτεται να κάνει η Δημοτική Αρχή. Μεταξύ αυτών είναι η μετακίνηση της πιάτσας των ταξί από την θέση που βρίσκεται σήμερα στο χώρο του πάρκινγκ πίσω από το Δημαρχείο, καθώς και η απομάκρυνση του σιντριβανιού.
Το σιντριβάνι αυτό-αμφιβόλου αισθητικής είναι η αλήθεια- κατασκευάστηκε επί θητείας Πρεβεζάνου σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει το πανέμορφο μαρμάρινο σιντριβάνι που επί σειρά ετών κοσμούσε την κεντρική πλατεία και το οποίο είχε καταργηθεί την δεκαετία του ̓ 80. Στην θέση του τότε είχε δημιουργηθεί χώρος με …γκαζόν, ενώ επάνω στην πλατεία κατασκευάστηκαν μικρά σιντριβάνια τα οποία και άκομψα ήταν και πολύ γρήγορα καταστράφηκαν!!!
Σήμερα λοιπόν επιχειρείται νέα ανακατασκευή της πλατείας με οριστική απομάκρυνση του σιντριβανιού. Με τι ακριβώς θα αντικατασταθεί δεν το γνωρίζουμε. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Πάντως καλό θα είναι πριν ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες να παρθεί μια οριστική απόφαση για την μορφή που θα έχει η κεντρική πλατεία  και φυσικά να ζητηθεί η άποψη των ειδικών.
Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να εξετασθεί σοβαρά και η μεταφορά του αγάλματος του Μάρκου Μπότσαρη από τη θέση που βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της πλατείας. Όπως δηλαδή συμβαίνει στις πλατείες όλων των πόλεων που φέρουν τα ονόματα ηρώων. Τα αγάλματα τοποθετούνται στο κέντρο τους σε περίοπτη θέση και όχι σε μια άκρη…
Μην ξεχνάμε ότι η κεντρική μας πλατεία φέρει το όνομα του Μάρκου Μπότσαρη!!! 
***
Κάθε Βαΐων…
Οργασμός καθαριότητας και συμμαζέματος της πόλης παρατηρείται από τους δημότες που περπατούν στους δρόμους της αυτές τις μέρες. Εργάτες και συνεργεία του Δήμου φροντίζουν για τον καθαρισμό πεζοδρομίων και δρόμων, για το «κούρεμα» και τον καλλωπισμό δέντρων και φυτών και γενικά για το συμμάζεμα της πόλης προκειμένου η εικόνα της να γίνει ελκυστική προς τους ξένους επισκέπτες. Αναρωτιούνται λοιπόν όλοι βλέποντας αυτή την προσπάθεια : «Γιατί να γίνεται μόνο κάθε Βαΐων; Δεν μπορεί η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να κάνει ένα σωστό προγραμματισμό και οι εργασίες αυτές να γίνονται έστω και τμηματικά (λόγω έλλειψης προσωπικού) περισσότερες φορές στην διάρκεια του έτους και η εικόνα της πόλης να είναι όμορφη;». Ερωτήματα που δημιουργούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και που δυστυχώς παραμένουν χωρίς απάντηση…

                                                                                                 Ο Σκοτεινός