Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Εντατικές εργασίες στον κάμπο. Ξεκίνησαν οι εργασίες και για τις άλλες δύο μονάδες καύσης βιορευστών (βίντεο από την Τρίτη του Πάσχα!).

                            Πρωτοβουλία πολιτών Λιμνοθάλλαζα


Τις προηγούμενες ημέρες κάναμε μια σειρά επισκέψεων στα σημεία που θα δημιουργηθούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Διαπιστώσαμε οτι στο ένα σημείο έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση στην οποία θα τοποθετηθεί η μονάδα, ενώ στο δεύτερο οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Και στα δύο σημεία έχουν ήδη τοποθετηθεί κολώνες της ΔΕΗ.

Διαπιστώσαμε επίσης οτι και τα δύο σημεία βρίσκονται σε αγροτική γή και περιμετρικά τους υπάρχουν καλλιέργειες και κτηνοτροφία, ενώ το ένα απέχει 500 μόλις μέτρα απο την θάλασσα. Θυμίζουμε οτι απο την ομάδα μας και άλλους έχει κατατεθεί προσφυγή στον Υπ. Περιβάλλοντος την οποία έχουν υπογράψει 150 πολίτες της περιοχής. Με δεδομένη την αρνητική απόφαση του Δ. Συμβουλίου της 23/3 για το θέμα αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, περιμένουμε απο τις αρχές και τους αρμοδίους να αναλάβουν, επιτέλους, δράση. Δηλώνουμε οτι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να οργανώνουμε τις αντιδράσεις μας. Στο μέλλον του τόπου μας, πρέπει να έχουμε όλοι λόγο και ενεργή δράση.

Βίντεο απο τις εργασίες σε άλλο σημείο κατασκευής: https://tinyurl.com/mdjyj32
H προσφυγή μας ενάντια στην κατασκευή των μονάδων: https://tinyurl.com/kg9pxtc