Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Εκδηλώνουν ενδιαφέρον

Σε ανεπίσημη προεκλογική περίοδο έχουν εισέλθει οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας (αν και λίγο νωρίς καθώς έχουμε δυο χρόνια μπροστά μας) ιδιαίτερα μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το αμέσως προσεχές διάστημα, εφαρμόζοντας την απλή αναλογική.
Στην πρόθεση αυτή ως γνωστό αντιδρά η Κεντρική Ένωση Δήμων και το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων Δημάρχων, αφού όπως λένε η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους. Από την άλλη όμως η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημιουργεί προσδοκίες και …όνειρα σε πολλούς εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι με τον νέο νόμο θα τύχουν ευρύτερης εκπροσώπησης στο δημοτικό συμβούλιο και θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο! Έτσι λοιπόν παλιοί και νέοι γνώριμοι ετοιμάζονται ή δηλώνουν έτοιμοι να κατέλθουν στις εκλογές που θα γίνουν σε δυο χρόνια. Άλλοι πάλι βολιδοσκοπούν προθέσεις και προετοιμάζουν το έδαφος. Ονόματα δεν λέμε ακόμα, εξάλλου επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κανένας τίποτα. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα έχουμε αρκετή «τροφή» για σχόλια και συζητήσεις όλο τον προσεχή καιρό!
Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι… Και ας αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε το καλύτερο για τον «ρημαγμένο» τούτο τόπο που περιμένει τις γιορτές Εξόδου για να βγει από το «κουκούλι» της απαξίωσής του!
***
Απίστευτη ταλαιπωρία

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από τα εγκαίνια της Ιόνιας οδού και  την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα δημιουργήθηκαν οι πρώτες μεγάλες ουρές στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο κατά την επιστροφή των εκδρομέων. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας, αφού λίγο πριν μπουν μέσα τα αυτοκίνητα οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση γίνονταν μία. Έτσι οι οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι και ακινητοποιημένοι στον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο ενώ έβλεπαν τον παλιό δρόμο να είναι άδειος. Αποτέλεσμα η διαδρομή Μεσολόγγι - Αντίρριο (35 χιλιόμετρα) να διαρκεί γύρω στις δύο ώρες!
Η βιασύνη να δοθούν τα έργα στην κυκλοφορία οδήγησε σε προχειρότητες, καθώς τμήματα των νέων δρόμων παραμένουν ημιτελή. Απόδειξη της προχειρότητας και της βιασύνης είναι το γεγονός ότι μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, προγραμματίζεται το κλείσιμο των νέων δρόμων(Ολυμπία και Ιόνια οδός) σε πολλά σημεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες .
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !!!


  

                                                                                       Ο Σκοτεινός