Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η ομάδα Θεατρόνιο πάει Αστακό..! Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, χημεία και… επαγγελματικές ανησυχίες!


 Μπορεί η ψυχαγωγία να συνδυαστεί με τη μάθηση; Το ερώτημα αυτό «βασάνιζε» επί χρόνια, τον συμπατριώτη μας χημικό - ηθοποιό Δρ. Γιάννη Γουλέ. «Όταν πήρα 08/20 στη Χημεία, αποφάσισα πως θέλω να γίνω χημικός. Ο πατέρας μου, έχασε και τα λίγα μαλλιά που του είχαν απομείνει…». Η εκπαιδευτική-διαδραστική παράσταση «Θέμα Χημείας» παρουσιάζεται  την Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Απριλίου σε μαθητές του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, και των φίλων; Ο έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μεγάλη ομάδα και να γίνει σπουδαίος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια….
Η εκπαιδευτική παράσταση προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα ενώ μας καλεί να αναρωτηθούμε «Τι τύπος είσαι; Στερεός, υγρός ή αέριος;». Περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες., πειράματα χημείας και θεατρικό έργο,

Η ομάδα για πρώτη φορά ταξιδεύει εκτός Αθηνών. «Είναι όνειρο ζωής να βρεθούμε στα σχολεία του Αστακού» αναφέρει ο Γιάννης Γουλές. Τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία. Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές.
Το εγχείρημα στηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου. 

Συντελεστές
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

Διάρκεια: 65’

Ώρες Παραστάσεων

Τρίτη 25 Απριλίου
10:00  - 11:10
Δημοτικό Αστακού &  Δημοτικό Καραϊσκακίου (Ε' & ΣΤ' τάξη)
11:50  - 13:00 Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού (Α' & Β' τάξη)
Τετάρτη 26 Απριλίου 
10:00 - 11:10 Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού (Β' & Γ' τάξη)
11:50 - 13:00 Γενικό Λύκειο Αστακού

Για περισσότερες πληροφορίες: www.theatronio.gr