Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τιμητική Έκδοση των ΕΛ.ΤΑ για την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων


                                      


Με μια συλλεκτική έκδοση πολυτελούς λευκώματος, φύλλου γραμματοσήμου και ειδικού αναμνηστικού φακέλου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τίμησαν φέτος τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Οι εκδόσεις  παρουσιάσθηκαν το Σάββατο 8 Απριλίου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
   Η παρουσίαση του λευκώματος, του φύλλου γραμματοσήμου και του ειδικού φακέλου έγινε από την πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη και το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων ο Δ/νων Σύμβουλος Ιωάννης Ζαρολιάγκης, ο Δ/ντής Φιλοτελισμού Γ. Τζούρας, η Περιφερειακή Δ/ντρια Α. Βανδώρου και ο Δ/ντής ΕΛ.ΤΑ. Μεσολογγίου Β. Παπούτσης.

   Η έκδοση του πολυτελούς συλλεκτικού λευκώματος έχει τίτλο «Μεσολόγγι Ένα Διαχρονικό Σύμβολο».Στις 32 σελίδες του, περιγράφειτη διαδρομή της πόλης στο χρόνο καθώς επίσης περιλαμβάνει κορυφαίες στιγμές τις ιστορίας της, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη από διακεκριμένους εικαστικούς καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα. Το λεύκωμα προλογίζει ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνοςενώ τα ιστορικά κείμενα, μεταφρασμένα σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά), συνέταξε η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κυρία Σοφία Λαναρά.Το γραμμικό σχέδιο της Πινακοθήκης του Δήμου, δημιουργήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παν. Σταράμο. Κυκλοφορεί δε, σε 250 αντίτυπα.
Η συνολική έκδοση των ΕΛ.ΤΑ. με την 1η αρίθμηση, προσφέρθηκε τιμητικά από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος την Κυριακή 9 Απριλίου.