Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μεγαλειώδης μουσική συναυλία από το Γιάννη Μαρκόπουλο στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων


 Με την μουσική συναυλία  «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου έκλεισαν την Παρασκευή 7/4/2017 οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου.
Στον κατάμεστο χώρο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο συνθέτης παρουσίασε το μελοποιημένο από τον ίδιο έργο του Διονύσιου Σολωμού, συνοδευόμενος από τους ερμηνευτές Κώστα Μακεδόνα, Λάκη Χαλκιά, Γιώργο Ζερβάκη, Άννα Ζώη και Μανώλη Χατζημανόλη. Συμμετείχαν επίσης οι χορωδίες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα, η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Σολωμό, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα  «Παλίντονος».

    Τον συνθέτη καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, λέγοντας πως είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος της Τέχνης, ο οποίος μέσα από πρωτοποριακές αντιλήψεις και παρεμβάσεις δημιούργησε νέους μουσικούς δρόμους. Ιδιαίτερη δε διάσταση, έχει η προσφορά του στην μουσική αποτύπωση του μεγαλείου της θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Υπουργό Παν. Καμμένο καθώς η αποψινή συναυλία πραγματοποιήθηκε μετά από μεγάλη χορηγία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας δε για το χώρο ο οποίος φιλοξένησε την εκδήλωση, σημείωσε πως «Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων από το 1913 έως σήμερα πρωτοστατεί είτε σε κρίσιμες στιγμές για τους Έλληνες, είτε υποστηρίζοντας έργα ειρήνης και πολιτισμού. Αποτελεί μέρος της ζωής αυτής της πόλης, άρρηκτα δεμένο με τον κοινωνικό πλαίσιό της. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν ποιοτική διαβίωση και ασφάλεια για τους στρατευμένους, κυρίως όμως αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της αστικής και κοινωνικής φυσιογνωμίας του τόπου μας».

Ο Νίκος Καραπάνος κατέληξε στην ομιλία του ευχαριστώντας τον Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Γ. Νικολόπουλο τόσο για την άψογη συνεργασία όσο και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου.
Τις ευχαριστίες του στο κοινό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την φιλοξενία, εξέφρασε αμέσως μετά και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την συμβολική διάσταση της Εξόδου και της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,  της οποίας είναι επίτιμος δημότης από το 2002.